/ Община Тунджа
Пет училищни отбора от Сливен ще вземат участие на финалните състезания „Ученически игри 2017-2018 г.“.

Момчетата от отбора по тенис на маса във възрастова група 5-7 клас при ОУ „Юрий Гагарин“ ще се състезават в Разград в дните от 31 май до 3 юни.

Награждават победителите от Общински кръг на "Ученически игри 2017-2018 г.”

В Русе девойките от отбора по тенис на маса във възрастова група 8-10 клас при НХГ „Д.Добрович“ ще премерят сили със своите връстници в дните от 7 до 10 юни.

Във възрастова група 8-10 клас, девойките от отбора по баскетбол при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще пътуват за финалите в Габрово. Те ще се играят в дните от 6 до 10 юни.

ОУ “П. Хитов“ излъчиха два училищни отбора по волейбол, които ще участват във финалния кръг. Момчета 5-7 клас и момичета в същата възрастова група ще пътуват съответно до Търговище и Смолян. Състезанията ще се проведат в периода от 30 май до 3 юни.

Сливен ще бъде домакин на финалите на Ученически игри 2018 г. в състезанията по баскетбол и лека атлетика. 

Спортна зала „Васил Левски“ ще приеме най-добрите баскетболни училищни отбори в страната във възрастова група 5-7 клас от 30 май до 3 юни.

На стадион „Хаджи Димитър“ атлетите в групата 5-7 клас момичета и момчета ще излъчат своите шампиони. Състезанията ще се провеждат от 1 до 3 юни. Следващата седмица своите шампиони ще излъчат девойките и юношите във възрастова група 8-10клас.

Тържественият концерт за празника на Сливен на голям екран

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от  Община Сливен

съвместно с Център за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс Сливен (общински кръг) и ОК „Спорт в училище“ (областен, зонален и финален етап).

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания добиват право за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт.