н
н / Thinkstock/Getty Images
Пенсионери се учат да работят с компютри и таблети в библиотека „Зора”-Сливен по спечелен проект  "Библиотеката - център за неформално образование и културни дейности" .

Той е на стойност 4560.00 лева и се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки-България” в рамките на конкурс „Библиотеката - активен участник в обществения живот” Инициативата на библиотеката и фондацията целят развиване на дейности, насочени към различни възрастови групи потребители - от най-малките в предучилищна възраст, учащи, до хора над 60 години. Ще бъдат организирани обучения по IT компетентности за възрастни хора - работа с компютър и мобилни устройства - таблети и електронни четци.

Така ще се подпомогне преодоляването на изолацията на някои от тях, нуждаещи се от умения за работа с новите информационни и комуникационни технологии.

Планирано е и надграждане на сайта на „Зора”, което  е възможност за получаване на равнопоставен достъп до информация с образователен, културен и краеведски характер, дигитална библиотека с пълнотекстови бази данни. Всичко това ще подобри личностното развитие и знания за региона на нашите потребители, ще укрепи връзката ни с местната общност.