Отварят ул. „Раковски” в района на Двата аслана
Отварят ул. „Раковски” в района на Двата аслана / DarikNews.bg, архив

Общественият транспорт ще се движи в района на „Двата аслана“ от 12 ноември. До края на седмицата се очаква в района да бъде положен и асфалт, съобщиха от общинското ръководство.

В централна градска част тази седмица ще се работи по 4 нови участъка от проекта за водния цикъл на Сливен. Строителни дейности ще се извършат по ул. „Райна Княгиня”, в участъка от ул. „Г. С. Раковски” до ул. „Сава Доброплодни”. Също така ще се работи на ул. „Тунджа”, между ул. „Антим I” и ул. „Михаил Ценов”. По част от ул. „Струма” - в частта по ул. „Великокняжевска”, както и на ул. „Донка и Константин Константинови” от  № 10 на улицата до пресечката с ул. „Йосиф Щросмайер”.

В кв. „Комлука” ще се работи на ул. „Индже войвода”; също по ул. „Княз Александър Батенберг” и на ул. „Асеновска”, в участъка между ул. „Сан Стефано” и ул. „Хан Аспарух”.

Тази седмица асфалт ще бъде положен на пет участъка по проекта. Четири от тях са в центъра, а един в кв. „Клуцохор”.

В централна градска част ще се асфалтира по ул. „Ген. Столетов” /от ул. „Антим I” до ул. „Поп Богомил”/; ул. „Капитан Мамарчев”, в участъка от ул. „Антим I” до ул. „Асен Златаров” и участък от ул. „Асен Златаров” между ул. „Капитан Мамарчев” и ул. „Прилеп”.

Тази седмица приоритетно в центъра се работеше още по ул. „Г. С. Раковски”, в участъка между ул. „Георги Гюлмезов” и ул. „Райна Княгиня” в района на „Двата аслана”, където движението на обществения транспорт беше затруднен.

В кв. „Клуцохор” асфалт тази седмица ще бъде положен само на ул. „Харкан” от ул. „Овчарска” до  № 54-ти на улицата.