Отнеха в полза на държавата имущество и пари от сводник
Отнеха в полза на държавата имущество и пари от сводник / netinfo

½ идеална част от апартамент, вилен имот, товарен автомобил и пари отне вчера Сливенски Окръжен съд от Добрин Шопов и Марийка Шопова, по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Това съобщи за Дарик говорителят на съда Мартин Данчев.  

В полза на държавата са иззети апартамент от 108 кв.м , вилен имот от 500 кв.м . Отнеси са още недвижим имот , представляващ нива от 7 500 кв.м. в землището на село Злати войвода и товарен автомобил.

Иззети са  8 142 лева от продажбата  на апартамент, 3 303 лева от продажбата на 1/3 идеална част от имот от 330 кв. м. , както и 140 хиляди лева от продажбата на бар - кафе и магазин - бутик. 9 000 лева от продажба на автомобил „Мерцедес", 8 000 лева от продажба на лек автомобил Тойота, 1 000 лева от продажба на друг лек автомобил Фолксваген „Поло" и 600 лева от лек автомобил Фолксваген „Голф".

Съдът е отхвърлил искането на комисията „Кушлев" за отнемане на туристическо ремарке, 3 542 лева получени от продажба на имот в „Свети Влас", както и суми по банкови сметки, информира Данчев.

Добрин Шопов и съпругата му са осъдени да заплатят 3 750 лева държавна такса и разноски по делото 1 218 лева. Решението на Сливенски Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас

 Делото е образувано от Комисията „Кушлев" за това, че Добрин Шопов е осъждан през 2007 година за склоняване към проституция.