Отложиха дело за документна измама
Отложиха дело за документна измама / netinfo

 

 

 

Районният съд в Сливен отложи днес делото по обвинение за присвояване на  5 930 лева чрез изготвяне на документи с невярно съдържание, съобщиха от пресцентъра на съда. Срещу Сийка Петрова - управител на ЕТ „Каприз-Кис” с. Бояджик и наетите от нея шофьори Георги Георгиев и Драгомир Драгнев, е повдигнато обвинение за изготвяне на документи с невярно съдържание с цел финансово облагодетелстване.

 

"Според тезата на обвинението, Сийка Петрова - доставчик на дърва за огрев, Георги Георгиев, Драгомир Драгнев и свидетеля Димитър Калев през месеците юли, август и септември на 2003 година изкупували ваучери за твърдо гориво от имащите право на това жители на гр.Котел, с. Градец, Тича и Кипилово, раздадени им от „Социално подпомагане” Котел, без да им доставят дърва. Тримата шофьори на фирмата изкупували ваучерите на стойност между 80 и 90 лв., а след това са издавали фактури от името на ЕТ „Каприз – Кис,” в които са отразявали, че доставените дърва са на стойност 150 лв., като по този начин са съставяли документи с невярно съдържание. След представянето на фалшивите фактури пред дирекция „Социално подпомагане”- Котел на Сийка Петрова й е изплатена сумата от 20 550 лева”, пише в съобщение на пресцентъра на съда.

 

От тази сума 11 195 лв. са изплатени на правоимащите лица и 3 425 лв. данък добавена стойност. Съгласно заключението на съдебно-счетоводната експертиза,  Петрова е получила без основание 5 930 лева. За престъпления от подобен характер  Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години.