Сливен
Сливен / Живка Кючумбова
Дарик радио, съвместно с Художествена галерия „Димитър Добрович”, представи в Сливен изложбата „Избрано от колекцията на Дарик радио”. Тя бе открита от кмета на града Стефан Радев.

Сливен
Дарик Сливен

”Благодаря на Дарик радио за това, което правят в подкрепа на изкуството, и за това, че сливенската публика има възможност да се докосне до част от пленерите на радиото. И наистина се надявам това да е само началото. За първи път Сливен получи и приз в класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене”, в категорията „Зелен град” и лично аз ще помня това откриване. Благодаря за това, което правят, за взаимодействието с местната власт, за това, че винаги са близо до общината и са от медиите, които забелязват не само лошото, не само ни критикуват когато заслужаваме, но отразяват и положителното, и  отличават наистина тези, които се стараят”, каза още Стефан Радев.

Сливен
Дарик Сливен

Той беше категоричен, че сливенската публика е претенциозна, и критична, но и умее да цени хубавото.

Сливен
Дарик Сливен

Куратор на изложбата е доц. Красимир Добрев. Добрев заяви, че „колекцията на Дарик радио е една колекция от звездно качество, което притежава българското съвременно изкуство. Това е началото и ще бъдат представени още картини”. По думите му младите художници творят много интересни творби и е убеден, че изкуството и културата ще спасят България.

Сливен
Дарик Сливен


ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК
 

Сливен
Дарик Сливен

68  картини, живопис на съвременни български автори, носители на международни награди са изложени в Художествена галерия „Димитър Добрович” в Сливен. Сред тях са творби на Йордан Парушев, Калоян Илиев-Кикимото, Камен Старчев, Кольо Карамфилов, Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков, Магда Абазова, Милко Божков, Надежда Кутева, Нина Ковачена-Нина, Онник  Каранфилян, Петринел Гочев, Петър Дочев, Пламен Монев, Пламен Соломоновски, Румен Атанасов, Саша Пничич, Стефан Божков, Стефав Марков, Тома Трифоновски, Христо Кърджилов, Христо Стефанов, Цветан Казанджиев, Цветан Кръстев и Явора Петрова.  

Сливен
Дарик Сливен

Експозицията ще бъде отворена за посещения до края на месец юли.

Сливен
Дарик Сливен

На откриването на изложбата присъстваха зам. областния управител на Сливен Камен Костов, началника на Регионалния инспекторат Бисерка Михалева, художници, директори на училища, граждани.