кв. Клуцохор
кв. Клуцохор / Община Сливен
Две площадки за отдих бяха изградени от Община Сливен в квартал „Клуцохор“. Едната площадка е за деца, а другата – с уреди за фитнес на открито.

кв. Клуцохор
Община Сливен


Те се намират една до друга, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“.

кв. Клуцохор
Община Сливен

По време на официалното откриване днес кметът Стефан Радев заяви, че това ще бъдат първите площадки, на които ще бъде монтирано видеонаблюдение.

„Радвам се, че успяхме да превърнем изоставения и неподдържан от години терен в едно приветливо място за отдих и спорт. В началото на мандата поех ангажимент към жителите на квартал „Куцохор“ и техните деца, че това ще се случи. Благодаря на учениците от Националната художествена гимназия, че с таланта си направиха мястото още по-привлекателно“, каза кметът.

Сливен
Община Сливен


Първите дошли да се забавляват на детските съоръжения бяха деца от 2 –ро основно училище „Христо Ботев“ и деца от ЦДГ „Синчец“ – гр.Сливен. На събитието присъстваха Областният управител Чавдар Божурски, зам.- кметове и Общински съветници.

Преди изграждането на площадките на мястото имаше стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник. На новата детска площадка са поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Сливен
Община Сливен

Гости на откриването бяха децата от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, които  преобразиха старата чешма, която се намира в близост до двете площадки и е знакова за района на квартала. Изграждането на площадката е част от политиката на кмета Стефан Радев за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките.

Общината ще продължи да извършва поетапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.