Отчет за първите 100 дни на Таня Димитрова
Отчет за първите 100 дни на Таня Димитрова / netinfo

Отчет за направеното през изминалите 100 дни даде днес Таня Димитрова, областен управител на Ямбол. Най-значимото за гражданите е изпълнението на първия ангажимент, който пое Димитрова още на 24 август - при встъпването й в длъжност: да се завърши тласкателя. Това е болна тема за ямболци. Тласкателят аварира почти всяка седмица и целият град остава без вода. Започна изграждането на нов, но почти преди завършването му бе спряно финансирането.

След срещи, разговори и настояване от страна на Димитрова, пари бяха отпуснати и до края на годината, ако не се случи нещо непредвидено, тласкателят ще бъде завършен. Пълният преглед и финансовият анализ на състоянито на областната администрация са показали, че положението е критично. 28 000 лева са били предвидени за издръжката на граничния контролно пропусквателен пункт Лесово, а тези пари стигат само за сметосъбирането и сметоизвозването. С цел икономии и „вързване" на бюджета са намалени всички разходи, има прекратени договори с доставчици, а други са с предизвестия. Срещи с бизнеса, с кметовете на общините, с народинте представители, постоянна връзка с държавните областни структури - това е само част от направеното през 100 дни.

За изминалия период общинските кметове от областта дадоха оценка 4.94 на работата на областната управителка, чийто коментар беше лаконичен: „Значи сме близко да истината.".