На Богоявление - Йордановден в Сливен бяха осветени бойните знамена, съобщиха от Общината.

Община Сливен

На тържествения ритуал, състоял се в района на Военно формирование 22220-Сливен присъства кметът Стефан Радев, който поздрави всички военнослужещи и цивилни служители, като им пожела здраве, лично и семейно щастие.

Традицията повелява: Да извадиш кръста на Богоявление (СНИМКИ)

Той им пожела още през новата 2022 г., да се чувстват удовлетворени от свършената работа, от постигнатите успехи и да продължават с чест и достойнство, да изпълняват службата си в българските въоръжени сили.

Община Сливен

„През годините българската армия винаги е била стожер на държавността и повод за гордост на всички българи. Вие също трябва да се гордеете, че сте в редиците на тази армия, изминала славен път в своята история“, заяви още кметът Радев.

В словото си към присъстващите началникът на военния гарнизон в Сливен полк. Любомир Вачев посочи, че водосвет на бойните знамена се е извършвал още от времето на цар Симеон и неговите велики битки.

Община Сливен

Той изрази радост, че достойната традиция продължава и до днес, като се изпълнява в Деня на Богоявление от всички военни формирования в страната. Днешният водосвет бе извършен от отец Йоан.

Церемонията приключи с тържествен марш под звуците на сливенския военен духов оркестър.