Оправдаха кмета на Ямбол Георги Славов по делото за информационния бюлетин
Оправдаха кмета на Ямбол Георги Славов по делото за информационния бюлетин / Дарик Сливен, Архив

Ямболският окръжен съд оправда кмета на града Георги Славов по обвинение в нарушение на закона за обществените поръчки и ощетяване на общинския бюджет. Кметът е обвинен в нарушение на Закона за обществените поръчки при сключване на договор за списване, предпечат, печат и разпространение на бюлетина. Според държавното обвинение той е ощетил общината с около 13 000 лева.

Прокурорът по делото поиска за ямболския градоначалник условна присъда от година и половина с две години изпитателен срок. По същото обвинение състав на Окръжния съд в Ямбол постанови година и половина условно за ямболския градоначалник. След обжалване, Бургаският апелативен съд върна делото за ново разглеждане, заради допуснати процесуални нарушения. Сега делото се гледа от друг съдебен състав с председател съдия Иван Иванов, който прочете оправдателната присъда за кмета на града.

Това втора оправдателна присъда за ямболския градоначалник.

Решението на съда може да бъде протестирано в 15 - дневен срок пред Бургаска Апелативен съд.

След като чу решението на съда кметът Славов заяви : „Удовлетворен съм от присъдата. Факт е, че всяко едно дело- казвам всяко едно защото моите станаха ...и аз започнах да ги бъркам, както и вие колко са и какви. Винаги съм казвал - много усилия хвърлени на вятъра за едни обвинения които са абсолютно неоснователни, много обществен ресурс хвърлен на вятъра. И вместо всеки да си гледа служебните задължения и да бъде в полза на хората за истинските проблеми ние се занимаваме с едни измислени, за които, надявам се, така както това дело е отредено от съда -така да бъде и за другите. Да приключват колкото може по-бързо".