Бармук баир
Бармук баир / Сдружение
Над 40 000 лева са събрани за възстановяване на църквата „Свети Георги” и местността около нея на Бармук баир. За довършване на храма са необходими още около 80 000 лева, съобщиха Момчил Пантелеев от гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“ и протосингеля на Сливенска митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев,  председател на настоятелството на църквата.

строеж
Сдружение

До момента сградата е възстановена на 60%., поставен е кръст, камбанария, изградена е топлоизолацията, водопроводната мрежа, изведена е дренажната система около църквата. Предстои храмът да бъде ограден и завършен вътре. Възстановени ще бъдат пътеките около параклиса и ще бъде изграден обход към него.

строеж
Сдружение

Предвидено е църквата да има баптистерия, камбани и видеонаблюдение.

Бармук баир
Сдружение

Ремонтът е започнал преди около две години по инициатива на Сдружението, с дарения и доброволен труд от граждани и фирми. Очаква се до две години църквата „Свети Георги” да отвори врати. Протосингел Янакиев заяви, че се надяват след като храмът е готов да бъдат възстановени  някои монашески килии. „Пък дай боже, може и някой монах да остане в църквата и наистина да стане истински манастир”, каза още протосингелът.
 
Всеки може да направи дарение на следните банкови сметки :
 
Сдружение „Св. Георги Победоносец”
Банкова Сметка :BG31UBBSB80021028424740  BIC UBBS BGSF
 
Църква “Св. ВМЧК Георги Победоносец
Банкова Сметка: 63UBBS80021047339940 BIC UBBS BGSF