ОД на МВР в Сливен отбелязва 135 години от създаването на Министерството на вътрешните работи
ОД на МВР в Сливен отбелязва 135 години от създаването на Министерството на вътрешните работи / Дарик Сливен, архив

160 служители в Областната дирекция на МВР и Областното управление на Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен бяха наградени по случай професионалния празник на МВР - 5 юли.

Полицейските служители получиха своите награди от името на министъра на вътрешните работи, Главния секретар на МВР, директори на главни дирекции, директора на ОДМВР - Сливен и Районните управления на МВР на тържествено събрание.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен комисар Чавдар Божурски бе награден от министър Цветлин Йовчев с „Почетно отличие за доблест и заслуги” ІІІ степен. Награди и отличия от министъра получиха още четирима служители и двама граждани. Добромир Георгиев Русев и Динко Руменов Русев от град Нова Загора бяха наградени от министъра с парична награда 500 лв. за проявена доблест. На 2 март двамата са оказали съдействие и конкретна помощ на МВР при задържането на лице, извършило взломна кражба от частен имот в с. Омарчево.

Комисар Божурски награди 72-ма служители. Ръководството на ОУожарна безопасност и защита на населението” награди 15 свои служители. Награди и отличия за проявен професионализъм и отлична работа получиха служители на Районно управление на МВР в Сливен, Нова Загора и Твърдица.