/ Областна администрация-Сливен
Кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица изпратиха писмени становища относно проекта за ново разписание за движение на влаковете, което ще влезе в сила през декември 2018 и ще се изпълнява през следващата година. Това стана в отговор на изпратени от областния управител Чавдар Божурски писма.

Община Сливен настоява да бъде възстановено движението, ежедневно и целогодишно, на влак 30232 по направлението Сливен-Казанлък с час на тръгване от жп-гара Сливен в 9:15 часа. В становището се посочва, че тази молба е отправяне от 2015 година насам, но досега не е била удовлетворена.

Сливен си иска „Чайка експрес“

В графика на БДЖ за 2019 г. този влак също не е включен, а от него имат голяма нужда жителите на малките населени места от община Сливен и община Твърдица. Предлага се още бързият влак 3602 по направление Бургас-София да се движи всеки ден, а не само веднъж в седмицата /петък/, тъй като представлява удобство за студентите, както и за останалите пътници заради възможностите за връзки към други направления. Предложенията на община Сливен са подкрепени и от община Твърдица.

От община Нова Загора съобщиха, че на 27 юни в администрацията е получена молба от жителка на града. Тя е съобщила, че заедно с група работници пътува до Ямбол с влака, който тръгва от жп-гарата в Нова Загора в 7,54 часа.

Този час не е удобен и в сегашното разписание, тъй като работещите в Ямбол новозагорци закъсняват за работа. Но в проекта за ново разписание влак 80101 /Пловдив-Варна/ вече ще потегля от Нова Загора в 8,14 часа.

Предложението е този влак да отпътува не по-късно от 7:30 часа. Становищата на общините ще бъдат обобщени и изпратени до ръководството на БДЖ.
Областна администрация-Сливен