Наградени
Наградени / община Тунджа
 С празнична церемония, посветена на Деня на община „Тунджа” и 31 години от нейното създаване продължи празничната за една от най-успешните общини в България.

Сред гостите бяха народните представители Кристиян Вигенин и Николай Пенев, Димитър Иванов - областен управител на Област Ямбол и неговият заместник Христо Колев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев, комисар Кольо Гяуров - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ямбол, кметът на община Първомай – Ангел Папазов, общински съветници, кметове и кметски наместници от населените места в община „Тунджа“, представители на държавни институции, бизнеса и неправителствения сектор.

На празника на община „Тунджа” гостуваха и официалните делегации на побратимените Рузски административен район, Московска област на Руската федерация и град Болград, Република Украйна.

„... Тържествен момент като този, винаги е повод да преосмислим постигнатото и макар да е изкушаващо да Ви припомня всички успехи, днес не е време за статистика, а време да празнуваме. През изминалите дни различни прояви озариха всички 44 населени места на нашата община, донесоха много настроение, вълнуващи емоции и безброй усмивки. Всичко, което правим в нашите села и в делника, и в празника, има смисъл единствено и само заради хората в тях. Защото именно хората на община „Тунджа“ е това, с което най – много се гордеем. С мисъл за  хората е насочен всеки аспект от всеобхватната ни дейност на нашата община. Тъкмо заради това, ние успяваме да преодолеем своите различия в името на една цел – достойното настояще и бъдеще на  община „Тунджа“. Факт е, че социалната политика, работата ни в сферата на образованието, получават признание и се ползват като добър опит от останалите общини в страната. Ние, тунджанци знаем как да пазим постигнатото, но се стремим и към нови цели.
Днес, за пореден път с привилегията и огромната отговорност да бъда начело на тази уникална община, с вълнение се обръщам към Вас като кмет и като тунджанец. Сега ние заслужено се гордеем с успехите си, но те са възможни благодарение на високите изисквания, които поставяме пред себе си. Благодаря на всички, които с упоритата си работа градят просперитета и перспективата на нашата община „Тунджа“. Вярвам, че заедно имаме силата и устрема да посрещнем бъдещето, щом милеем за нашата благословена и уханна родна земя, за нашата „Тунджа“, която ни мотивира и вдъхновява, защото „Тунджа“ е повече от община, „Тунджа“ е общност, която заедно с вас съграждаме с всяка наша градивна позитивна проява! ...”, с тези думи кметът на общината Георги Георгиев приветства присъстващите.
Приветствие към кмета Георгиев, служителите в администрацията, общинските съветници, кметовете на населени места и всички жители отправиха народният представител Кристиян Вигенин, Дмитрий Шведов – заместник-кмет на Рузски административен район, Руска федерация и Сергей Димитриев – кмет на град Болград, Република Украйна.
Поздравителен адрес от името на председателят на БСП Корнелия Нинова поднесе депутатът от БСП - Кристиян Вигенин.

Кристиан Вигенин
община Тунджа


Празничната церемония завърши с прекрасните песни и ритми на талантливите деца от село Роза, с изпълнението на Тихомир Ангелов на стихотворението на писателя Илко Капелев „Земя благословена, Тунджанска“, с изпълнението на химна на община „Тунджа“ от нейния автор Величка Русева и магията от песни и танци на фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

Тържества
община Тунджа


Трудолюбие, уважение към традициите, последователност в начертаните идеи и реализираните проекти - това са ключовите думи за просперитета на община „Тунджа“.
Ние сме наследници на богата и славна история. Гордеем се, че тук са вградили своето безсмъртие поколения тунджанци. С труда си ние ЗАЕДНО, пишем своята история, за да оставим достойно наследство на бъдещите поколения и да им завещаем своята любов към Община „Тунджа“.
Нека да ни е честит Деня на община „Тунджа“ и да продължим с трудолюбие, любов и откровение да работим ЗАЕДНО за доброто на нашата Община.

честване
община Тунджа


Иван Димитров Георгиев – един от основателите на Община Тунджа, общински съветник 6 мандата и 16 години кмет на с. Окоп е носителят на Звание „Почетен гражданин на Община „Тунджа“.

Тържества
община Тунджа


Кметът Георги Георгиев връчи наградите „Почетен гражданин на община „Тунджа“, „За граждански принос”, „За стопанска инициатива”, почетен "Герб на Община Тунджа" - златен, почетен "Герб на Община Тунджа" -сребърен, определени с решение на общинския съвет, както и грамоти и протоколни пластики на граждани, фирми и служители от администрацията със заслуги за развитието и просперитета на община Тунджа през годините.