Комисия за защита от дискриминация
Комисия за защита от дискриминация / община Твърдица
16 предложения са включени в дневния ред на заседанието на Общински съвет Твърдица днес. Сред тях са актуализирания бюджет към 31.12.2017 г. и отчета за касово изпълнение на бюджета за периода 01.01. - 31.12.2017 г., приемане на Наредба за обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни на територията на Община Твърдица.

Общинските съветници ще гласуват актуализация в Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост, приемане на Декларация за проявена етническа дискриминация към Илия Рангелов - общински съветник и Цаньо Иванов, както и Процедура чрез подбор на проектни предложения Училище „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общинска образователна инфраструктура с местно значение в селските райони, която включва основно или средно училище, финансирано чрез бюджета на общината или професионална гимназия с проект „Основен ремонт на сграда СУ „ Неофит Рилски” – гр.Твърдица”.

Останалите предложения са утвърждаване мрежата от общински детски градини и училища за учебната 2018-2019, формиране в общински училища на паралелки с брой на учениците под определения минимум в Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищно и училищно образование за учебната 2018-2019 година, включване на Средно училище „Неофит Рилски“ гр. Твърдица, Средно училище „Георги Каравелов“ гр. Шивачево ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Бяла паланка в списъка на средищни училища и Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ с. Бяла паланка, община Твърдица в списъка на защитени училища.