Обработват тревните площи в община Сливен
Обработват тревните площи в община Сливен / Dariknews, Архив

Есенната дезакаризация на тревни площи в община Сливен започва от днес. Пръскането срещу ще се извършва до края на месец септември от 4 до 8 часа всяка сутрин, като на обработените зелени площи ще се поставят обозначителни табелки.

Обектите, които ще бъдат обработени се намират на територията на ЦАО “Надежда”, ЦАО “Речица” и ЦАО „Дебела курия”. Също така ще се обработват площи в Кермен, социални и детски заведения в Сливен и населените места. Ще се пръскат стадионите в населените места, гробищните паркове и обществените градинки и паркове в Сливен.

Зелените площи, които ще бъдат обработени повторно за годината в Сливен са: Градинката пред  паметник  „Х. Димитър”, Попската градинка и тази пред ДТ „Стефан Киров”. Пръскани ще бъдат градинките пред паметник „Орлето”, както и по булевардите  „Х. Димитър” и „Братя Миладинови”. Ще се пръскат още зелени площи намиращи се на пл. „Васил Левски”, Парк „Юнак”, Археологичен комплекс „Туида”, градинки по Ларго /от „Стария бряст до бул. „Христо Ботев”/, градинка северно от „Клуцохор”, „Република”, „Кольо Фичето”, „Дружба” и  „Сини камъни”.

Съгласно заповед на кмета на община Сливен Кольо Милев е определена комисия за ежедневен ВиК между река „Асеновска” и ул. „Димитър Пехливанов”.  Във втората дезакаризация ще се обработят също и тревни площи в кварталите „Младост”, „Ст. Заимов”, „Даме Груев”, „Ново село”, „Звездите”, контрол на извършените обработки за дезинсекция, дератизация и дезакаризация на територията на общината.

Препаратът, с който се обезпаразитяват тревните площи  е безвреден за хора и животни.