/ областна администрация Сливен
Със своя заповед, областният управител на Сливен Чавдар Божурски определи за пожароопасен сезон времето от 16 април до 31 октомври. Със същата заповед се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии.

На Държавните горски стопанства, ДПП „Сините камъни”, кметовете на общини и на кметства, собствениците и ползвателите на горски територии се възлага да осигурят пожарната безопасност в горските територии.

Ръководителите на земеделски кооперации, арендаторите и ползвателите на селскостопански земи в близост до горски масиви се задължават да поддържат в техническа изправност пожарогасителните устройства и в случай на пожар да се включат в гасенето му.
 
Заповедта гласи още "при възникването на големи и сложни пожари да се привличат местните поделения на Министерството на отбраната, съгласно плановете за взаимодействие при кризисни ситуации, а кметовете на общини да създадат организация за участие на населението при гасенето им". 

Контролът по изпълнението е възложен на зам.-областния управител Камен Костов.