Натоварено е движението от „Петолъчката до Стара Загора
Натоварено е движението от „Петолъчката до Стара Загора / netinfo

Днес през целия ден движението по пътя Стара Загора - Сливен бе нормално, включително и на пътен възел "Петолъчката", съобщи оперативният дежурен в Областна дирекция на МВР Сливен.

До 16 часа днес движението от "Петолъчката"-Сливен-Нова Загора е било напълно спокойно. След това трафикът от автомобили на завръщащи се курортисти  е увеличен по пътя към София. Задръствания няма. Колони от до 30 автомобила на периоди минават през "Петолъчката" с ниска скорост. На кризисното кръстовище и по целия път към морето от няколко дни има засилено полицейско присъствие и полицаи при нужда регулират движението в двете посоки, включително и пътя на ТИР-овете от и към прохода Котел - Омуртаг.

10 патрулни автомобила са разположени по 30-те км на трасето "Петолъчката"-Сливен, 4 коли патрулират в новозагорско. Работното време на допълнителните екипи е съобразено с очакваното натоварване по пътната отсечка, то е от 5.00 ч. до 11.00 ч. и от 14.00 ч. до 22.00 ч. Намиращата се светофарна уредба в град Нова Загора при необходимост ще се изключва и движението ще се регулира с регулировчици, допълват от полицията.

Наряди от мотоциклетисти също постоянно обхождат трасето.

Въведени са ограничения за движението на товарни моторни превозни средства по пътя към морето. До края на месец  август движението на тежкотоварните автомобили с маса над 3,5 тона от 6 до 22 часа се пренасочва от автомагистрала „Тракия"с обходния път на Стара Загора и от пътен възел Раднево. Оттам движението продължава по маршрут - Пет могили - Новоселец -  Млекарево - Радево - Златаре - Кермен и се включва отново в пътя на Сливенски Минерални бани.

Няма регистрирани катастрофи, освен тази, при която тази сутрин в сливенското балканско село Бяла загина човек.

Очакванията се след 19 часа трафикът към София да стане още по-интензивен, според прогнозите на пътни полицаи, които се надяват да няма тапи, заради регулираното движение.