НАТО-вци ремонтират детска градина в Зимница
НАТО-вци ремонтират детска градина в Зимница / netinfo

НАТО-вски войници от полигона Ново село заедно с български военнослужещи от под.22 220 Сливен започнаха да  обновяват изцяло западното крило на Целодневна детска градина "Синчец" в стралджанското село Зимница, съобщиха от общинския пресцентър. 

Според утвърдения проект на стойност  10 хиляди долара  за 3 седмици трябва да се извърши изкърпване, подмяна на мазилка, дограма,  поставяне на плочки, ламинат, смяна на осветлението и други дейности.

Мима Димитрова, директор на градината , която вече шести ден наблюдава работата на интернационалната бригада, твърди, че военните работят прецизно.

В групата на американците и всяка вечер обекта е почистен като за пред комисия. Българска фирма е поставила новата дограма. ЦДГ"Синчец" Зимница е една от детските градини с най-много деца. През лятото, когато родителите са заети  с активна земеделска работа, се стига до максимума в групите.

Проектът се изпълнява  изцяло със средства на американската армия, а за пълното завършване на обновлението в община Стралджа има предвидени 45 хиляди лева.