Къде ще има мобилни камери на КАТ през почивните дни
Къде ще има мобилни камери на КАТ през почивните дни / dariknews.bg
Пътна полиция стартира операция за алкохол и наркотици по линия на TISPOL
2326 моторни превозни средства и 2400 души са проверени през изминалата седмица в Сливенска област. Констатирани са 1723 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 652 нарушения на скоростните режими. Стационарната камера на изхода на Нова Загора е заснела 228 нарушения, с мобилните камери само в град Сливен за една седмица са заснети 293 нарушения, 86 от тях са за превишаване на скоростта през нощта, като повечето от тях са регистрирани в града на булевардите „Цар Симеон”, „Бански шосе”, „Бр.Миладинови”  и „Ст.Стамболов”.  С останалите технически средства, разпределени в районните управления са установени в Котел- 48, Твърдица-83. За седмицата са издадени 389 електронни фиша.
За други нарушения са съставени 910 фиша. Актовете са 115.

За неправоспособност са съставени 11 акта. 9 водач е  санкциониран за управление след употреба на алкохол, като 2 са с алкохол над 1,2 промила.
2 са установени да управляват след употреба на наркотици.

Иззети са 13 свидетелства за управление на МПС, от които 3 за неплатени глоби.
 
Продължават операциите по контрол и пътна безопасност на територията на областта. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Контролът е  по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта. От вчера до неделя водачите ще бъдат проверявани за  употребата на алкохол и наркотици по линия на TISPOL.