Мъж спечели конкурса „Отслабни и спечели”
Мъж спечели конкурса „Отслабни и спечели” / netinfo

48-годишен мъж от Сливен спечели конкурса „Ослабни и спечели”. До края на тази седмица той ще получи своята награда – велоергометър.

Проявата бе организирана от Отдела за опазване на общественото здраве в РИОКОЗ-Сливен. Поводът бе Националната седмица за борба със затлъстяването, която се проведе от 3 до 9 ноември под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

„В конкурса участваха 19 човека. Те се записваха до 31 октомври в инспекцията. Колегите изчисляваха индекса на телесна маса на всеки участник. Процедурата се повтори след един месец и тогава се определи победителя. Той беше отслабнал с девет килограма”, каза пред Дарик Димитринка Димитрова, експерт в отдела. Някои от участниците са отслабнали с около 2 килограма, а други не са намалили теглото си за месеца.

 Освен конкурса „Отслабни и спечели”, в рамките на Националната седмица за борба със затлъстяването, в Сливен бе организиран плодов ден в Четвърто училище и дискусия на тема “Полезни ли са плодовете?”.

Специалистите от отдела за опазване на общественото здраве в РИОКОЗ разпространяваха и информационно-образователни материали с препоръки за здравословно хранене след населението.