/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Сливен наложи условно наказание "лишаване от свобода" и "глоба" в размер на 10 000 лева спрямо 50-годишен мъж от града, нарушил предписаната му карантина. Това съобщиха от Районна прокуратура - Сливен.

Условното наказание е от три месеца "лишаване от свобода", изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години. В.М. е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура - Сливен, а в съдебно заседание е признал вината си, затова че през април 2020 г. нарушил предписана му от здравните власти карантина, като без основателна причина е излязъл от дома си, застрашавайки по този начин здравето и живота на съгражданите си. В.М. е бил поставен под карантина по повод завръщане от Република Германия.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд - Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Общо 45 лица, нарушили мерките против разпространение на COVID 19 в страната, са осъдени по актове на Районна прокуратура - Сливен, информират още от Прокуратурата.
 
БТА