Сливен
Сливен / ОДМВР Сливен
Служители на ОДМВР-Сливен получиха отличия „Полицай на месеца”; връчиха се наградите в спортния турнир по случай професионалния празник на МВР-5 юли
 
На тържествена церемония днес по повод професионалния празник на МВР бяха връчени наградите „Полицай на годината” и „Полицай на месеца” и купите и медалите на победителите в спортния турнир за купата на ОДМВР-Сливен по футбол и тенис на маса.

Наградата „Полицай на месеца” и „Полицай на годината” е съвместна инициатива на ОДМВР-Сливен и Община Сливен. Заместник кмета Румен Иванов връчи, от името на кмета на Стефан Радев, наградата „Полицай на  2017 година” на Георги Георгиев младши експерт в сектор „Криминална полиция” към РУ-Нова Загора. Той получава отличието за проявен висок професионализъм и съществен  принос при разкриване на телефонна измама в размер на 5000 евро.

Георгиев получи  награда от кмета на Община Сливен Стефан Радев сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен”. Монетата е пусната в обръщение на 23 април 2018 г. от Българската народна банка. Наградата беше придружена от грамота и плакет за „Полицай на 2017 година”
 
Областният управител Чавдар Божурски връчи наградите „Полицай на месеца” на служителите на ОДМВР-Сливен, отличени за месеците от януари до юни.

Сливен
ОДМВР Сливен


 
Призът за месец януари получава Марио Станчев, инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, за работата му по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. При операция в края на месец януари са иззети 90 кг тютюн и цигари без бандерол.
 
Полицай на месец февруари става ст.инспектор Пламен Димитров, началник на У”Надежда” РУ-Сливен. Той получава приза за бързото разкриване на домова кражба в сливенския квартал „Сини камъни”, за което в ОДМВР-Сливен е постъпило благодарствено писмо от заявителя, за адекватната и навременна реакция на служителите на РУ-Сливен.
 
Призът за месец март се присъжда на двама служители на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен - младшите експерти Александър Апостолов и Христо Петров. Благодарение на професионализма им на 29 март е задържан мъж от село Градец, извършил серия от грабежи в град Сливен.
 
Полицай на месеца април е Ивелин Константинов, младши експерт в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен. Неговата отлична работа и професионализъм са довели до задържането на мъж, причинил смъртта на велосипедист на пътя и избягал от мястото на произшествието.
 
Полицай на месец май става Живко Кутулов - младши експерт в участък „Надежда” при РУ-Сливен. Той е отличен за съществен принос в борбата с наркоразпространението, и по-конкретно за задържането на 3 кг марихуана.

Отличието за месец юни се присъжда на Десислав Славов, инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен, за разкриването на грабеж, при който е пострадал мъж на 49 години. Извършителят е задържан на следващия ден след получаване на сигнала.

Сливен
ОДМВР Сливен


Купи и медали получиха класиралите се на първите три места в спорните турнири по футбол и тенис на маса, които се провеждат всяка година за празника на МВР - 5 юли. Наградите ще връчи директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

ТЕНИС НА МАСА:
 
Първо място за Станимир Стоянов от Специализираните полицейски сили
 
Сребърният медал е за Димитър Андонов - „Териториална полиция” към РУ-Сливен
 
Трети е Валери Пенев - Териториална звено „Борба с организираната престъпност”
 
При турнира по ФУТБОЛ:
 
Първо място - купата на победителя и медали получава отборът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен
 
На второ място се класира отборът на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен
 
Трети са участъци „Запад” и „Петолъчка” към РУ-Сливен.
 
Тази година беше връчен специален приз за дебют на отбора на отдел „Разследване” и награда за най-атрактивен състезател, която се присъжда на инспектор Николай Кулев, към отдел „Разследване” при ОДМВР-Сливен.