Лечков: Дуци вече е история
Лечков: Дуци вече е история / netinfo
„Дуци вече е история.” С тези думи Йордан Лечков потвърди новината за вчерашното освобождаване на треньора на Сливен Драголюб Симонович

„Както преди 15 години нашето поколение влезе в историята на Парк дьо Пренс, така и Дуци вече е история. Той даде своята дан за влизането на Сливен в А група. Аз съм ръководител и не смятам да изнасям неща от кухнята”, така Лечков отказа да сподели мотивите за освобождаването на треньора.

„Разделихме се със Симонович като приятели и финансовите ни взаимоотношения са уредени”, каза Лечков и допълни: „От няколкото последни мача на Сливен, които наблюдавах, мога да кажа, че това не е моята представа за футбол. Искам отборът да се развива по по-различен начин, да се играе атрактивно, без да се концентрираме на кое място сме в класирането и така резултатите ще дойдат от само себе си. Искам в бъдеще нашият отбор да играе съществена роля в българското първенство. Не винаги футболните резултати могат да бъдат причина някой да си отиде”, заяви Лечков.

„Ще се търси нов треньор, но нека да видим какви ще бъдат резултатите. Имаме и сега добри треньори, лицензиран старши треньор и аз мога да помагам със съвети”, каза още Лечков и отрече Ясен Петров да е вариант за нов треньор.