Куклен театър Сливен с отлична оценка за работата си
Куклен театър Сливен с отлична оценка за работата си / Дарик Сливен, Архив
Комплексната оценка на Министерството на културата отрежда Куклен театър Сливен на първото място със 132 точки при 150 максимални
 
Културното  министерство обяви резултатите  за работата на държавните театри през 2017 г., според които сливенските кукленици са с най-добри показатели. Със 132 точки при 150 максимални, театъра в Сливен  изпреварва и драматичните и куклените театри в страната. Оценката е поредното доказателство за високото ниво на работа в Сливенския куклен театър  и утвърждават позицията му на водещ театрален институт,  акумулиращ център за културни събития за деца и възрастни.   
 
 „Благодарим за признанието на нашия  труд! Поздравления и огромна благодарност за целия екип на Куклен театър - Сливен! Поздравления и благодарности за всички режисьори, драматурзи, сценографи, музиканти и всички, които работят с нашия театър! Благодарим и на всички приятели, почитатели и партньори, които винаги ни подкрепят!“  сподели  Ефимия Павлова, директор на ДКТ-Сливен. „Горди сме, че сме изпреварили дори театрите от големите  градове като София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора. Щастливи сме, че въпреки  трудните условия на нашето съвремие, успяваме да задържим и надградим нивото на нашата работа“  каза още Павлова.