Кръгла маса за перспективите за развитие на Странджа-Сакар
Кръгла маса за перспективите за развитие на Странджа-Сакар / Общински пресцентър Болярово

Кметът на община Болярово Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева взеха участие в кръгла маса на тема „Състояние и перспективи за развитие на регион Странджа-Сакар”, която се състоя в Тополвград. Във форума се включиха представители на пет общини, предимно погранични – Болярово, Ивайловград, Любимец, Малко Търново и Тополовград.

Инициатор и домакин на тази среща бе кметът на община Тополовград Божин Божинов, а причина – редица наболели и тревожни въпроси, касаещи пограничните общини, съобщават от пресцентъра на община Болярово. Основните проблеми, обсъдени от представителите на общините бяха демографската криза, миграцията на младите хора, застаряващото население в техните региони.

Общините, участници в кръглата маса, подписаха декларация, в която се очертават исканията им за спешни и конкретни мерки за подобряване на живота в обезлюдяващите се селища в района на Странджа–Сакар. Тя ще бъде изпратена до Министерския съвет и други висши инстанции, от които зависи бъдещето на този район.

 

Община Болярово пое ангажимент да бъде домакин на следващата среща през месец юни.