Кметът на Ямбол: На война като на война
Кметът на Ямбол: На война като на война / сн. архив Дарик - Сливен

Прокурорска проверка е поискала общинската съветничка от Ямбол Нели Стефанова, която се е почувствала заплашена от кмета Георги Славов. След извънредна сесия на Общинския съвет, той й се обадил по телефона. Благодарил й "за всичко, което направи за мен и от тук нататък - на война - като на война, да си ми жива и здрава". Думите му тя приела като заплаха. По време на разговора телефонът е бил пуснат на високоговорител и осем човека са чули разговора.

Освен това е записан и на диктофон. Записът е предаден в прокуратурата. Освен с Нели Стефанова, подобен разговор кметът е провел и с друга общинска съветничка - Меглена Банова, присъствала на извънредната сесия. Тя била на улицата, когато кметът й се обадил и помислила, че й благодари за работата в училище, където е директор, дори му отговорила, че прави каквото може. Следващите му думи "на война - като на война", обаче силно я смутили. Банова също е решила да подаде жалба да прокуратурата. Двете съветнички са от групата на БСП и коалиция и отношение по скандалните обаждания взе и областният лидер на социалистите Атанас Мерджанов. Според него това е поредното изпускане на нервите на кмета Славов и е проява на безсилие и управленска немощ. Най-малкото подобни приказки не подобавали на един управленец.

Кметът Георги Славов бе категоричен, че в думите му няма никаква заплаха, още повече, че им е пожелал да са живи и здрави.

На извънредната сесия, след която бяха проведени разговорите за "обявяването на войната", бяха взети решения комисии да проверят и да анализират изразходването на такса смет и действията на кмета по събарянето на бл. 20 и договора с фирмата -разрушител. Съветниците задължиха кмета да им предостави информация по изпълнението на бюджета и за разработваните и реализираните проекти по еврофондовете.