Кметът на Болярово се срещна с животновъди
Кметът на Болярово се срещна с животновъди / Дарик Сливен, архив

Среща с животновъдите от град Болярово, ръководена от кмета на общината Христо Христов се проведе в началото на месеца в общинския център в присъствието и на заместник-кметът Нина Терзиева.

Кметът Христов представи ветеринарния лекар Мариян Кондов, работил в общината през 2009 г. и 2010 г. и желаещ отново да се върне като ветеринар. Той сподели с присъстващите на срещата свои концепции за развитието на животновъдството, позовавайки се на чуждестранния опит.

Животновъдите изразиха желанието си ветеринарният лекар да живее в Болярово и попитаха дали би реагирал при спешни случаи, съобщават от общинския пресцентър. Пчеларите, които са около 40 и получават субсидии като земеделски производители, получиха информация за срока за сключване на договори през тази година - 25 април.

Сред другите въпроси на животновъдите бе откриването на ветеринарна аптека в Болярово, организираното къпане на добитъка с цел обезпаразитяване; окончателно решаване на проблема с безстопанствените кучета; заплахата от нашествието на чакали в района; намаляването на животните, отглеждани от стопаните.