/ iStock/Getty Images
В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ДПЛУИ) Твърдица днес се изследва целият персонал заради потвърден за COVID-19 случай на един служител. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Сливен.

Сред новите 24 случаи на коронавирус в област Сливен през последното денонощие са още дете от детска градина, лекар и медицинска сестра, всички от община Сливен.

На домашно лечение са 452 души в областта, като разпределението по общини е: Сливен - 302, Нова Загора - 116, Твърдица - 22 и община Котел -12. Хоспитализирани са 61 пациенти, като на интензивно лечение са петима. Под карантина в момента са 763 души, починалите от началото на епидемията са 57, като за последното денонощие са починали четирима души.

37 нови случая на коронавирус в Сливенско


От ОД на МВР-Сливен съобщиха, че от 30 октомври до 2 ноември полицейски екипи са извършили 1560 проверки за спазване на карантина, като са установени две нарушения и са образувани досъдебни производства. В областта са извършени 226 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. За констатирани нарушения са съставени 36 акта и 44 предупредителни протокола.