/ Снимка: Дарик, архив
Възрастна жителка на Ямбол е съобщила на 13 март, в полицията, че е била измамена с 2660 лева.

Полицаи: Внимание! Ало измамите продължават

Потърпевшата обяснила, че към 10.00 часа на ул. “Търговска” я заговорил около 55-годишен мъж, който и приличила на неин познат. Той й разказал, че работи в социалните служби и я убедил, че има изменения в закона, съгласно който, ако пенсионер покаже спестяванията си пред социален работник, те ще бъдат описани и ще получи повишение на пенсията с половината от сумата.

Така въведена в заблуждение, жената и съпругът й допуснали в дома си мнимия служител и му предоставили 500 лева, за да ги опише. Малко по-късно от банков офис тя изтеглила 2160 лева, които дала за съхранение на „познатия  мъж“. Междувременно към тях се присъединил още един „социален работник“, който я уговорил да избере цвете за рождения ден на тяхна колежка.

Полицията задържа двама за измама

Така въведена в заблуждение, след като излязла от цветарския магазин, възрастната жена установила, че двамата мъже липсват, заедно с парите. Проверка в дома й установила липсата и на описаните вече 500 лева. След като разбрала, че е станала жертва на измама, жената се обърнала към полицията.