Изложба на Деляна Узунова
Изложба на Деляна Узунова / ОА - Ямбол

“Цветни импресии” е името на изложбата, която ямболската художничка Деляна Узунова откри в Областна администрация. В изложбата са представени 28 картини на различна тематика /море, цветя и др./, създадени чрез класическата техника маслени бои на платно.

„Пожелавам на Деляна много творчески хъс и вдъхновение, за да реализира изложби не само у нас, но и в чужбина”, заяви на откриването областният управител Николай Пенев.

Топло представяне на младата художничка направи Цветан Казанджиев. „Пътят на твореца е много труден, изисква постоянство и себеотдаване. Не се отказвай да вървиш напред и да отключиш потенциала, който носиш в теб”, бе неговото пожелание.

Изложба на Деляна Узунова
netinfo

Деляна Узунова от своя страна благодари на областния управител за възможността да организира своя самостоятелна изложба и подчерта, че с творбите си се стреми да създава положително настроение и да провокира добротата у хората.

Талантливата художничка е възпитаник на Националната художествена академия „Николай Павлович” в София и на Средно художествено училище „Димитър Добрович” – Сливен. В творческата си биография има няколко самостоятелни изложби в Ямбол и участия в редица колективни изложби и биеналета в страната.

Нейните картини ще бъдат изложени в Областна администрация Ямбол до 3 декември 2014 г.