Изборният ден в Сливен започна нормално
Изборният ден в Сливен започна нормално / DarikNews.bg, архив
Изборният ден в Сливен започна нормално
75300
Изборният ден в Сливен започна нормално
  • Изборният ден в Сливен започна нормално

В област Сливен изборният ден започна нормално във всички 301 избирателни секции, съобщи на първи си брифинг за деня говорителят Стелли Стефанова. До 7.30 ч. сутринта в изборния ден няма постъпили жалби и сигнали. 2 493 човека са ангажирани в изборите на територията на областта като членове на секционни избирателни комисии. Днес право на глас в област Сливен могат да гласуват 180 613 човека, от които в община Сливен 113 876, в Нова Загора 35 697, 12 093 са гласоподавателите в община Твърдица и 18 947 в община Котел. Те могат да избират сред 167 желаещи да станат депутати в областта, които се борят за шест мандата. Разликата във възрастта между най-възрастния и най-младия е половин век.

Спокойна кампания отчетоха от местната РИК, за един месец са постъпили едва една жалба и четири сигнала. Липсвали са дори и най-често срещаните - за лепене на предизборни материали на нерегламентирани места.

Междувременно в навечерието на изборите в област Сливен имаше няколко ареста за купуване и продаване на гласове. Трима общо бяха задържани в ромския квартал „Надежда” в Сливен, една жена е задържана в Нова Загора. Ден преди това двама мъже бяха арестувани за покупко-продажба на гласове. Със случаите се занимават Районните и Окръжна прокуратури.