Ямбол
Ямбол / община Ямбол
С тържествен военен марш и шествие с икона на Св. Георги Победоносец Ямбол отбеляза днешния празничен 6 май. В честването на Гергьовден се включиха стотици ямболлии, представителни части на военните формирования от Ямболския гарнизон, патриотични организации и официални лица.

Ямбол
община Ямбол


Празникът започна с отслужване на Света литургия и поклонение пред иконата на Св. вмчк. Георги Победоносец в едноименния храм в кв. „Каргон“, след което от църквата тръгна шествие с иконата на светеца. Процесията от свещенослужители, представителни части от военнослужещи от Ямболския гарнизон и миряни премина по улиците на града и спря на площада пред община Ямбол.

Ямбол
община Ямбол


Празничното честване на 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия продължи с традиционния тържествен ритуал по издигане на националния флаг, отслужване на молебен и марш на представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон.

Ямбол
община Ямбол


 „6 май е една от най-значимите дати в българския календар, превърнала се в символ на българския дух и борбеност“, изтъкна в приветственото си слово кметът Георги Славов. Той изрази благодарност към състава на военните формирования на Ямболския гарнизон за активното им присъствие в живота на града и съдействието, което оказва в различни обществени инициативи.

Ямбол
община Ямбол


 Поздрав към военнослужещите по повод празника на Българската армия отправи и подп. Милен Димитров, зам.-командир на Авиобаза Безмер.

Ямбол
община Ямбол

 
След приключване на тържествения ритуал, шествието с иконата на Св. Георги се върна по обратния маршрут до храма в кв. „Каргон“, където бе положена за поклонение на миряните от Ямболската духовна околия.