Ямбол
Ямбол / община Ямбол
Възможностите за подпомагане на новосъздадени фирми по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ бяха представени днес в Ямбол от министъра на икономиката Емил Караниколов. С това стартира национална информационна кампания, в рамките на която се представят основните критерии, срокове и начин за кандидатстване, размер на финансирането и др.

 Министър Караниколов обобщи работата по изпълнение на  Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“, като обяви, че за периода 4 май 2017 г. - 30 юни 2018 г. са подписани 712 нови договора за финансиране на стойност 600 млн. лева. По неговата оценка изпълнението на програмата е на все по-добро ниво, благодарение на усилията за намаляване на административната тежест със съкратени срокове за оценка на проектите и за извършване на плащанията към частния сектор.

В информационния ден участваха също така представители на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, на Българската агенция за инвестиции, експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” и др.

По-късно в града бе открит и информационен офис на Министерство на икономиката, който ще бъде част от мрежа от подобни центрове в цялата страна.