/ община Сливен
Получено е последното разрешение за кръговото кръстовище „Розова градина“.. Налице са всички документи и вече може да се поиска разрешение за строеж от главния архитект. Това заяви кметът на Сливен Стефан Радев. По думите му е важно да се изготвят добри проекти за организацията на движение, така че минимално да има намеса в комуникационния трафик. „Със сигурност ще има известно неудобство за хората, но ще се стремим да бъде минимално“, допълни кметът.

пробив Раковска
община Сливен


По отношение на другия важен за Сливен проект-  пробивът на ул. „Г.С.Раковски“ има развитие. „Топлофикация- Сливен“ е поискала да постави тръби по ул.“Антим I“ и да осигури топлоподаване и към кв. „Звездите“. Към него има голям интерес от хората.

“Моето становище и становището на Общината е това да стане сега, за да не се копае когато е готова улицата. Добре е да се координират действията и всичко под улицата да се направи едновременно“, поясни още кметът и допълни, че се изчаква проектът на „Топлофикация“ да бъде внесен.

"Така от една страна улицата след това няма да бъде разкопавана, а от друга страна хората от кв. „Звездите“ да бъдат зарадвани с възможността да се присъединят към топлопреносната мрежа", коментира още Радев.