Хванаха убиец, удушил старец
Хванаха убиец, удушил старец / Дарик Сливен, архив

Ямболските криминалисти разкриха за четири дни убиец, удушил старец на 82 години от сeло Межда. Арестуваният Йордан Атанасов, на 63 години е  обвинен по чл.115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство и ако съдът го признае за виновен го чака затвор от 10 до 20 години.

Времето на престъплението, според разследващите, е в периода от 19.00-20.00 часа на 11 февруари до първите часове на 12-ти. В нощните часове Йордан Атанасов влязъл в дома на жертвата Диньо Господинов. Вероятно е имало разправия, която е завършила с нападение срещу стареца и умъртвяването му. След това Атанасов е взел около 400 лева – пенсията на жертвата, и вещи от дома му. През следващите дни безработният и безпаричен Йордан харчил пари с широка ръка и това възбудило подозрения на разследващите. В дома му били намерени вещите на убития, които са част от доказателствата срещу него.

Атанасов бил задържан в района на село Окоп. Придвижвал се пеша, имал намерение да мине границата и да се скрие в Гърция. Той познавал добре южната ни съседка, живял там до преди 8 месеца.

Йордан Атанасов е познат на полицията, криминално проявен, с няколко присъди.