Христо Христов се срещна с кметове и кметски наместници
Христо Христов се срещна с кметове и кметски наместници / Дарик Сливен, архив

Традиционната месечна среща с кметове и кметски наместници проведе кметът на община Болярово Христо Христов. На нея присъстваха и заместник-кметът Нина Терзиева и секретарят Мария Чанева, уточняват от общинския пресцентър.

Христо Христов започна с най-актуалния въпрос – готовността на общината за работа и живот при зимни условия през сезон 2014-2015 г. След това постави на вниманието на колегите си подготовката на бюджета на общината за 2015 година; извършващите се  ремонти по част от населените места и други текущи проблеми.

Заместник-кметът Терзиева запозна присъстващите с разискваните предложения за разкриване на нови работни места по Регионалните програми за заетост през 2015 г., разгледани и  одобрени на заседание Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Предложенията са за петте общини в област Ямбол, като за община Болярово те са за 80 души, които да са на осемчасов работен ден за 12 месеца. Длъжностите им ще са в три направления: почистване на нерегламентирани сметища, поддържане на гробищни паркове и поддържане на обществени терени. Работните места ще са за лица над 50 години или нискообразовани. Предстои те да бъдат изпратени в Министерство на труда и социалната политика, с предложение за включване в Националния план за действие по заетостта - 2015 г.

 

Секретарят Мария Чанева съобщи, че за три от населените места – селата Воден, Шарково и Попово ще бъдат разпределени дрехи за социалнослабите семейства, които са част от дарение, направено на общината.