Сливен Зелен град
Сливен Зелен град / Дарик радио

Сливен спечели наградата на Дарик радио за най-зелен град на България. Тя  бе връчена на специална церемония в столицата на кмета на община Сливен Стефан Радев от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Радев благодари от името на жителите на града и заяви, че е чест да се получи тази награда. Николай Бъчваров, изпълнителният директор на „Баумит“-България, връчи на Стефан Радев и грамота. 

ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖ ТУК

„За мен е особена чест, да поднесем тази награда. Ние като социално-отговорна фирма през последните 20 години допринесохме изключително много да бъдат разкрасени изключително много нашите градове, да бъдат и топлоизолирани. През тази година ние ще наблегнем изключително много върху продукти, които допринасят за здравословния начин на живот и обитаване“, заяви Бъчваров.

Darik
Габрово е сред полуфиналистите в кампанията „Моят град е моята крепост”


Сливен бе удостоен със специалната награда „Зелен град" в класацията на Дарик радио, за това, че преработва най-голям дял от битовите си отпадъци, градът има и най-малко спрямо предходната година превишение на нормите за фини прахови частици и все повече граждани се възползват от най-добрите технологии за пречистване на отпадъци.

Избират днес най-добрия град за живеене в България

Градът беше избран сред състезаващите се 27 областни центрове. Евроградът тази година се оказа София, Пловдив е градът с с най-много добрата финансова стабилност.

Димитровград е Бизнес град за 2017 г., наградата категория “Град на знанието” се присъди на Смолян.

За единадесети път Дарик радио търси най-добрия град за живеене у нас

Награда по кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройство "Моят град е моята крепост" получиха градовете Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София. Бургас получи наградата на слушателите на Дарик радио и читателите на Darikradio.bg.

За „Най-добрият град за живеене в България" за 2017 г. е обявен Бургас.