Пожарът е възникнал вероятно от нерегламентирано сметище
Голям пожар гори край Твърдица. Огънят е обхванал над 500 дка борова гора в местността Кутра в североизточния район над града. Засега няма опасност за хората. 

Пожарът е възникнал вероятно от нерегламентирано сметище, съобщи директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев и посочи, че местността е труднодостъпна и има път само от едната страна, стръмно е, няма достъп за техника и трябва да се гаси на ръка. 

От община Твърдица призоваха всички свободни граждани, които имат възможност и желание, да се включат в гасенето. Сборният пункт е пред сградата на общината утре (сряда) от 06:30 ч. с подходящ за ръчно гасене инвентар.

От общината уведомяват още жителите на града да проявяват бдителност и да не оставят прозорците отворени през нощта поради опасност от обгазяване.

Горските и ловните стопанства в Североизточна България са готови за пожароопасния сезон

Военен вертолет на Министерство на отбраната се включи за овладяването на пожара, след като бе поискан от областния управител на Сливен Минчо Афузов и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Освен за техниката, потърсено е съдействие за осигуряването на противопожарен модул, чийто състав да окаже помощ при ликвидиране на последствията.

Пламъците гасят три специализирани екипа на пожарната. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на местните власти в подкрепа на действията на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Областният управител отпътува за района на бедствието.

Нощен пожар в ловешкия парк „Стратеш” вдигна на крак пожарникарите
БТА