Сливен
Сливен / община Сливен
V Международен  фестивал на изкуствата „Магията на вятъра 2018“ ще се състои в Сливен от днес до 19 април. И тази година театърът е предвидил богата програма за малки и големи зрители, съобщи директорът на Държавен куклен театър – Сливен Ефимия Павлова.

Предвидени са улични спектакли, концерт на театрални кукли, шоу със сапунени балони, два концерта за пиано и цигулка, изложби и много куклени спектакли. Гости са творци от Швеция, Турция, Унгария, Босна и куклени театри от България. Проявите ще се състоят на сцените на Кукления театър, в зала „Сливен“, Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и открити сцени в града.

Официалното откриване на фестивала е от 10 часа пред сградата на театъра, а ден след това домакините ще представят новия си спектакъл „Малки истории за любовта“. Постановката е българо – шведска . Дело е на ДКТ – Сливен, Център за изкуства „За Родопите“ и театър „Стафан Бьорклунд“ – Швеция.

В спектакъла се разказва историята на малко момче и момиче, които чрез игри научават как се заражда любовта и животът. Спектакълът е без думи, а сценографията и декорите са дело на Енид и Стафан Бьорклунд – собственици на екологична градина – театър  край Малмьо, Швеция.