/ Снимка: Дарик, архив
Иззети са 5 музикални уредби, съставени са 31 акта
 Голям брой сигнали за нарушаване на ношната тишина са подадени в полицията в Сливен. Полицейските сили в Участък „Надежда” към РУ-Сливен стартират серия от специализирани операции по спазване на разпоредбите, касаещи тишината, съгласно Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен.

В хода на операцията са проверени 46 лица и 34 превозни средства. Съставени са 11 акта по Закона за българските лични документи, 19 по Закона за движение по пътищата и 11 по Наредбата на Общината за нарушаване на нощната тишина. Съставени са 14 протокола за предупреждение по Закона за МВР. Един е задържан за 24 часа за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Иззети са 5 музикални уредби.  През 2017 година служители на Участък „Надежда” са се отзовали на 1306 сигнала за силна музика. На нарушителите са съставени съответно актове, протоколи за предупреждение или са предприети други мерки, съгласно ЗМВР и НОБС. Продължават операциите по контрол и пътна безопасност на територията на областта.

Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Контролът е  по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, както и употребата на алкохол и наркотици.
 
От 9 до 15 април екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2441 автомобила и 2625 лица. Полицейските служители са констатирали 1082 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

Издадени са 278 електронни фиша за нарушение на ограничението на скоростта. Заснети са 308 нарушения със стационарни и мобилни камери. За други нарушения са съставени 626 фиша. Актовете са 131.

За неправоспособност са съставени 6 акта.Двама водачи са санкционирани за управление след употреба на алкохол. Петима водачи са установени да управляват след употреба на наркотици, за което са образувани досъдебни и бързи производства.

Иззети са 21 свидетелства за управление на МПС, от които 13 за неплатени глоби и 3 за липса на застраховка Гражданска отговорност.
 
Тази седмица ще се проведе операция по спазване на разрешената максимална скорост за движение по линия на  TISPOL. Засилен контрол ще има в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета. От 06,00 часа на 18 април до 06:00 часа на 19 април ще се проведе операция „24 часа контрол на скоростта”. В операцията ще се използват всички технически средства за контрол на скоростта, както през деня , така и през нощта.