ДСБ излезе с позиция срещу заема в Сливен
ДСБ излезе с позиция срещу заема в Сливен / Дарик Сливен

ДСБ също излезе с позиция спрямо проекторешението за теглене на нов общински кредит в размер на 12 милиона лева, което съветниците ще гласуват утре, 24 януари.

В декларацията се казва, че този сценарий вече е наблюдаван от гражданите на Сливен в края на предишния мандат на кмета.

„Тогава с цената на огромен натиск върху общинския съвет, вкючително и с доведени от него жители на „Речица" в залата, решението беше взето. Парите - 11 милиона евро, бяха взети. И изхарчени. Но и досега тези, които ги изхарчиха, отказват да дадат точен и ясен отчет - с документи! -  къде, колко и за какво.Тежкият извод от допуснатия тогава компромис от съветниците с гласуването на сумата е, че ако тези „лесни" пари, не бяха влезли в ръцете на Лечков, той нямаше откъде другаде да ги вземе, за да се впусне в свои си начинания и нямаше как да станем свидетели на това, което сега се случва - огромна задлъжнялост, невиждани корупционни схеми чрез раздуване на разходите по обществените поръчки, съсипана инфраструктура.Със сигурност един нов немалък заем от над 6 млн. евро ще задълбочи още повече тези процеси и наистина ще изправи пред невероятни затруднения бъдещото управление за години напред", се казва в част от декларацията, подписана от председателя на общинското ръководство на партията, общинският съветник д-р Радко Кесов.