Девет души са задържани за трафик на хора през 2008 г.
Девет души са задържани за трафик на хора през 2008 г. / Комисар Чавдар Божурски

Над 2 600 специализирани полицейски операции за опазване на обществения ред са проведени през 2008 година в Сливенска област, сочи отчетът на Областната дирекция на МВР. Извършени са над 1 040 охранителни обследвания на икономически обекти. Разкрити са 370 престъпления и са съставени над 10 000 акта за административни нарушения.

 

По линия на търговия и трафик на хора са образувани седем досъдебни производства, задържани са девет лица, на които са повдигнати обвинения. Лицата са предадени на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. „За реализацията на групата от „Клуб 777” продължават разследванията по образуваните следствени дела в Национална следствена служба, а в сливенския съд се водят дела по комисията Кушлев”, съобщи директорът на полицията комисар Чавдар Божурски.

 

По линия на борбата с наркотрафика също са образувани досъдебни производства, има задържани лица. Едно производство е образувано след неутрализиране на организирана престъпна група по линия на опазване на културно-историческите ценности.