Децата на Сливен се забавляваха на Първия детски панаир
Децата на Сливен се забавляваха на Първия детски панаир / община Сливен
Третото издание на Детски панаир в Сливен ще се проведе днес на площад „Цар Освободител“. То включва културно-образователни инициативи, които ще се провеждат в рамките на целия ден от 10 часа до 18 часа, като освен в ателиетата децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей -  Сливен, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.


За децата, които се интересуват от изкуство са предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. На площада ще бъде показана пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари.

За първа година ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения. В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони.

Всички инициативи са с вход свободен.