област Сливен
област Сливен / областна администрация Сливен
С празнични шествия Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица отбелязаха  Деня на българската просвета, култура и славянската писменост.  В областния център в шествието се включиха ученици, учители, студенти и преподаватели от филиалите на ТУ-София и МУ-Варна,  служители в културни институти, творци.  Гости на празника бяха народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан  Радев и заместниците му,  началникът на РУО Бисерка Михалева, председателят на общинския съвет Димитър Митев.  По-късно кметът Стефан Радев връчи грамоти и книги на 31 деца, които са завоювали отличия на международни и националния олимпиади и състезания.

област Сливен
областна администрация Сливен


 
По традиция кметът на община Нова Загора Николай Грозев удостои с почетни плакети на общината зрелостниците, които завършват средното си образование с пълно отличие.  Освен плакетите, градоначалникът подари на младежите и девойките мобилни телефони. Това стана на специална церемония на централния площад. Гости бяха  депутатът Галя Захариева, председателят на общинския съвет Георги Николов, зам.кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев.

област Сливен
областна администрация Сливен


 
На площад „Възраждане” в Котел се състоя тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от абитуриентите на по-малките ученици. Кметът на общината Коста Каранашев  връчи грамоти и награди на учениците, които завършват с отличие учебната 2017/2018 година.

Сливенска област
областна администрация Сливен


 
Абитуриентите и най-прилежните ученици и от община Твърдица също бяха отличени с грамоти от кмета Атанас Атанасов.  Общината бе съорганизатор и на тържественото изпращане на абитуриентите от единственото средно училище – СУ „Неофит Рилски”.