/ Община Сливен
Художникът доц. Красимир Добрев също получи високото отличие
Тържествена сесия по случай празника на града проведе Общински съвет-Сливен, съобщиха от Общината.

Честит празник, Сливен

Заседанието откри неговият председател Димитър Митев, който в словото си заяви, че е от съществено значение обединението между отделните институции във вземането на решения за града.

Той благодари на Община Сливен и на колегите си общински съветници за доброто взаимодействие през годините, което е било в интерес на сливенските граждани и за просперитета на Сливен.

Община Сливен

„Тук съм роден, обичам този град и ще бъда изключително щастлив, изпълнявайки служебните си задължения, всички ние да допринесем за неговото развитие в различните сфери, а младите да останат и тук да търсят поле за изява“, заяви още Митев.

Приветствие към присъстващите в зала „Сливен отправи и кметът Стефан Радев, който в словото си открои няколко значителни момента от историята на града под Сините камъни.

Богата и пъстра програма за празника на Сливен

От зараждането на хайдушкото движение, към първата текстилна фабрика на Балканите, основана от сливенския предприемач Добри Желязков, първият български поет даскал Добри Чинтулов и първият български художник с академично образование Димитър Добрович, до изтъкнатите съвременни творци и учени, родом от Сливен, чийто принос е забележителен и повод за гордост. В словото си кметът засегна и ситуацията с коронакризата.

„Стараем се да поддържаме баланс и полагаме максимални усилия да се справим и това да не се отрази на начина ни на живот във всяко едно отношение. Не можем да прогнозираме развоя на събитията оттук-нататък, това е съвсем ново предизвикателство за всички нас, но въпреки това, отговорно заявявам, че Община Сливен ще продължи да изпълнява приоритетно предвидените задачи и проекти, които са в интерес на нашия град и жителите на община Сливен“, посочи Стефан Радев.

26 октомври ще бъде неучебен ден в Сливен

Той използва случая да благодари на всички лекари и медицински специалисти, за себеотрицанието и професионализма, в изпълнение на служебния си дълг. На Димитровденската сесия, за особени заслуги в областта на здравеопазването и културата бяха отличени със званието „Почетен гражданин на Сливен“ дългогодишният началник на инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Митко Баев и художникът доц. Красимир Добрев, който беше определен за носител и на наградата „Добри Чинтулов“ за 2020 г.


Почетният знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин им бяха връчени от кмета Стефан Радев. От трибуната в залата носителите на отличията благодариха за признанието и високата оценка. Те благодариха още и на своите семейства и екипите, с които работят, за подкрепата и ползотворното партньорство през годините, което продължава и до днес.

Директорът на полицията в Сливен поздрави гражданите за празника на града

С почетен знак - плакет, посмъртно беше удостоена д-р Илияна Иванова, за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност в борбата срещу коронавируса, Център за спешна медицинска помощ-Сливен, за цялостна дейност и проявен висок професионализъм на служителите му в борбата срещу коронавируса и директорът на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ Сливен д-р Даниела Калева.

Почетен знак-значка получиха лекари, медицински сестри и санитари от МБАЛ Сливен към ВМА София и МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, работещи на първа линия в ситуацията с коронакризата.

Тазгодишният носител на наградата „Добри Желязков” е Живко Желев

За проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг, както и за граждански прояви в полза на общността, бяха отличени още служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен и служители от РУ на МВР-Сливен.

На днешната тържествената сесия присъстваха още областният управител Чавдар Божурски и неговите заместници, народни представители, зам.-кметовете и секретаря на община Сливен и ръководители на областни и регионални структури.