Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Българското председателство ще е успешно, това заяви зам.председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов в Нова Загора. По думите му, всички институции, местната власт и  са работили активно.

„Аз съм убеден, че не само сме готови, но това ще бъде и едно успешно председателство, защото ние бяхме ентусиазирани и всички институции активно изпълняваха ангажиментите, които имаха за подготовката към него“ , каза още Цветанов и допълни, че доказателство за това е и усилената работа, която ще се води по шесте важни теми, набелязани за българското председателство.

Лиляна Павлова съобщи кои са приоритетите за европредседателството

Това са и Западните Балкани, и кохезионната политика, дигиталната свързаност. Цветанов подчерта ,че по време на нашето председателство страната ни има уникалния шанс да очертае европейската перспектива на Западните Балкани като за първи път ще се работи в условията на съвпадение на интересите и на Европейския съюз и на САЩ, като наш стратегически партньор. „Когато има нещо добро за държавата ни, трябва да бъдем обединени, и това ще донесе политически дивидент на държавата ни като един важен фактор в региона“, подчерта заместник-председателят на ПП ГЕРБ. 

Цветанов допълни, че политическото противопоставяне е вредно, защото ще попречи на България да се възползва от възможностите, които ни дава председателството.

Борисов в Брюксел: Опозицията иска да провали държавата, после да краде от руините

По повод отношенията с коалиционните партньори, Цветан Цветанов заяви, че се преекспонира наличието на конфликт. „В една коалиция винаги има различни мнение, но не бива да се смята, че това може да доведе до разпад на коалицията“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„България има един единствен път – европейският и днешното правителство се движи именно в тази посока. През тази година успяхме да реализираме ключовия договор с Македония, а през следващата се надяваме да успеем и с развитието на транспортните коридори, които да успеят да реализират тази свързаност на Западните Балкани, икономическия растеж и другите приоритети, които сме набелязали “, заяви Цветанов.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов откри обновената сграда на РУ Полиция-Нова Загора.