/ iStock/Getty Images
В област Сливен временно се преустановяват масови събития заради увеличаване на заболеваемостта от COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб, където се състоя извънредно заседание.

Увеличават се случаите на деца с COVID-19 в Сливенско

По препоръка на щаба общините ще въведат отново противоепидемичните мерки за еднопосочно движение на потока от клиенти при спазване на дистанция и носенето на предпазни маски при посещение на пазарите.

Временно се преустановява дейността на битаците в областта, както и провеждането на масови обществени събития, чествания, празници, фестивали и други, за да се избегне струпването на хора.

Област Сливен достигна средната заболеваемост за страната от COVID-19

За да се ограничи риска от разпространение на коронавируса, щабът препоръчва на работодателите да въведат ежедневен филтър на входа на работното място, да организират по възможност работния процес при спазване на физическа дистанция, да контролират носенето на защитни предпазни маски в закрити производствени и търговски площи.

РЗИ разполага с всички видове ваксини и е в готовност да осигури мобилни екипи, които при наличие на желаещи да извършат имунизация на място.
БТА