/ iStock/Getty Images
Наблюдава се тенденция за увеличаване на пациентите между 40 и 55 г.
Увеличава се броят на децата с COVID-19 в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб, където се състоя извънредно заседание.

Област Сливен достигна средната заболеваемост за страната от COVID-19

По данни на РЗИ, през август положителни за коронавирусни инфекции са били 36 деца на възраст от 0 до 18 години. По молба на ръководството на областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински", която е единствената болница с детско отделение в Сливенска област, педиатри-специалисти от извънболничната помощ ще бъдат включени в лечението на пациентите в детското отделение.

Това се налага, тъй като към момента отделението разполага с трима лекари-специалисти. Към 31 август положителни за COVID-19 са 447 жители на областта. Общо 826 души са под карантина - близо 500 от тях са пристигнали от рискови зони или са били контактни на заразени, а останалите са изолирани в домашни условия за провеждане на лечението им. На 30 август са новодиагностицирани 51 пациенти.

Увеличават се новозаразените в Сливенско

През последните 14 дни заболяемостта в Сливенска област е нараснала от 236 на 276 души на 100 000 души население. Наблюденията на експертите от РЗИ са, че вирусът засяга повече лица на по-млада възраст.

Наблюдава се тенденция за увеличаване на пациентите между 40 и 55 години, при които заболяването протича тежко. Има случаи с летален изход. Жителите на Сливенска област, които са преболедували или са ваксинирани и имат защита от заболяването, възлизат на близо 30 000 души. Те представляват 15 % от цялото население.
БТА