Цигари за близо 1, 5 милиона са конфискувани в сливенско село
Цигари за близо 1, 5 милиона са конфискувани в сливенско село / netinfo

Цигари без бандерол за около 1милион и 400 хилиляди лева разкриха и иззеха сливенските полицаи на 22 юли, при проведена специализирана операция в сливенското село Блатец, съобщи малко преди полунощ говорителят на Областна дирекция на МВР Сливен Георги Шейтанов.

Акцията е извършена от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР-Сливен между 10 и 17 часа, когато в стопанска постройка,

собственост на 69-годишния мъж от селото с инициали С.Б., са открити 478 хиляди и 919 кутии или около 4790 стека цигари без бандерол от марките "GB", "SIN LING", "REGAL KING SIZE", "MAIWAND" и "PALACE".

При продължилото претърсване в товарен автомобил "Скания" със сливенска регистрация, паркиран в автобаза-частна собственост в Сливен и управляван от криминално проявения 43-годишен син  на собственика на селскостопанския имот с инициали Б.С., също от село Блатец, са открити и иззети още 10 стека контрабандни цигари от марките "SIN LING", "REGAL KING SIZE", "MAIWAND".

Според експерти най-вероятно става дума за произведени в Русия цигари,

които чрез изградения контрабанден канал достигат по море до България и са предназначени за реализация на вътрешния пазар в страната.

По първоначална информация в разбития канал са участвали четири лица от различни населени места в община Сливен. След приключване на операцията са информирани митническите власти в Бургас за отношение. Образувано е досъдебно производство за контрабанда по чл.242 от НК.